Na čepu

prazackaPRAŽAČKA SVĚTLÉ VÝČEPNÍ PIVO

Tradiční české světlé pivo nižší stupňovitosti, svěží chuti a světle zlaté barvy, s příjemnou vůní a jemnou hořkostí.
Obsah alkoholu: 4,0% obj.

 

 

11 lezak11° SVĚTLÝ LEŽÁK

Plnější pivo zlatavé barvy a vyrovnané chuti s příjemnými dozvuky chmelové hořkosti.
Obsah alkoholu : 4,5% obj.

 

 

studeny-chmelSVĚTLÝ LEŽÁK ZA STUDENA CHMELENÝ

Nezaměnitelné pivo s vyšší původní stupňovitostí, charakteristické nádherným aroma sušených chmelových hlávek Žateckého poloraného červeňáku a sytou barvou s temně zlatými odlesky.
Obsah alkoholu : 5,2% obj.

 

 

Sklář 8°cvikov-8

Osmička Sklář je poctivě vařené pivo na jeden rmut, takové, jaké se historicky v kraji pilo a dříve neodmyslitelně patřilo do každého horkého provozu sklářských hutí. Při tvorbě receptury osmičky jsme kladli důraz na její lehkost. Je určena především k uhašení žízně, lehkost piva je dána i jeho nižší barvou a odpovídající hořkostí.
Pro osmičku používáme také pouze moravský slad a český granulovaný chmel, který dotváří lehkost piva. I osmičku, stejně jako ostatní druhy našich piv, připravujeme již na varně na jejich pravou stupňovitost.

 

 

W11-weizenbier-malyEIZENBIER

Silnou intenzitou chuti, v níž převládá osvěžující pšenice s nádechem banánu, a příjemnou hřebíčkovou vůní typickou pro piva tohoto typu se vyznačuje Weizenbier. Má silný říz, střední plnost a charakteristická je i lehká hořkost jemného žateckého chmelu. Na první pohled ho velmi dobře poznáte. Je to nefiltrované vysoce pěnivé pivo světle žluté barvy s opálovým zákalem, způsobeným kvasinkami a vyšším obsahem bílkovin. Doporučujeme zejména ke steakům a jiným výrazným masům, jako je kachna či vepřová pečeně. Lze jej také kombinovat s karbanátky, klobásami, mořskými plody a velmi měkkými sýry, např. mozzarellou. Samotné pivo by se mělo velmi opatrně nalévat do typicky štíhlé vysoké sklenice na vrchu mírně uzavřené, která podporuje zachování bohaté a husté pěny. Pokud se zdá, že je zákal nedostatečný, před dolitím zbytku lahve jí zakroužíme, aby se do piva převedl zbytek usazeniny. Je možné jej podávat s plátkem citronu při teplotě 6-8 °C. Řadí se spíše mezi sváteční pivo, které si rády, díky nepříliš hořké chuti, vychutnají i ženy. Stává se trendem současnosti.

Na šestém kohoutu je každý pátek nový speciál, nebo již osvědčená klasika!